На Cумщині відзначили День поля

Версія для друку
16984.jpg

В області пройшов семінар-практикум проведення контрольних обмолотів ранніх зернових культур на дослідницьких ділянках демонстраційно-технологічного полігону Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України.

Цей семінар на Сумщині є традиційним, його ще урочисто називають Днем поля.

«За розвитком аграрної галузі Сумщина є одним із кращих регіонів України, – прокоментував заступник голови облдержадміністрації Микола ПОДОПРИГОРА. – Завдяки аграріям та науковцям, у тому числі Інституту сільського господарства Північного Сходу та Сумському національному аграрному університету, на Сумщині вирощують елітні сорти пшениці, які бажають у себе мати аграрії не лише нашої області, а й інших регіонів України».

Аграріїв із Днем поля привітали і голова облради Володимир ТОКАР та директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України Віктор КАБАНЕЦЬ.

Володимир Токар у своєму виступі назвав райони, які в цьому році намолотили найбільше центнерів з 1 гектара: «Сумський район намолотив 62 центнери з гектара, Лебединський район 57 ц/га і Глухівський район».

Тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту агропромислового розвитку Петро ТУРЧИН зазначив, що сьогодні в області у структурі посівів зернові культури займають 55%. Наразі сільгоспвиробниками висівається більше 150 сортів озимих культур вітчизняного виробництва і 50 сортів селекції зарубіжного виробництва.

«Сьогодні аграріям області важливо вибрати, які сорти більш перспективні для нашого регіону, тому що через деякий час буде закладатися зерно під майбутній урожай-2019 року, – говорив він. – Саме для цього ми і проводимо День поля».

У рамках семінару-практикуму аграрії разом із науковцями та представниками влади провели обмолот зерна та перевірили його на вологість та врожайність.

На заході був і академік ­– секретар відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України Петро КОНДРАТЕНКО.

«На сьогодні перед науковцями стоїть завдання зробити не кількісний показник продукції, а її якість. Саме тому підбираються сорти, технології вирощування, засоби захисту рослин, для того, щоб ця продукція була конкурентоздатною на ринку. І я вдячний сумським науковцям, що активно працюють у цьому напрямку».

Вибачте, але голосувати можуть лише мешканці України!

Читайте також:

Коментарі RegioNews
Коментарі Facebook

Comments

Написати новий коментар

Приєднуйтесь!