У Сумах розробили унікальний йогурт з буряковими цукатами

Сумська сироварня O`BEREG спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного університету створили йогурт з цукатами червоного буряка. Повідомлення про це було опубліковане 2 грудня на сторінці сироварні.

Розробники стверджують, що подібного продукту в Україні наразі не існує.

Згідно з повідомленням, дослідження, проведені в СНАУ, показали, що введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% — β-каротину, на 11% — калію, на 9% — магнію та вітаміну С, на 8% — заліза, на 4% — кальцію.

Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками — незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон, — сказано в повідомленні.

Особливо корисним він буде дітям та людям з низьким рівнем гемоглобіну.

До складу продукту, за виключенням закваски виробництва Данії, увійшли лише українські продукти.

З 3 грудня йогурти з експериментальної партії можна придбати у фірмових магазинах сироварні. Щойно виробник отримає цукати від СНАУ, він планує запустити йогурт у масове виробництво.

За інформацією cukr.city