Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у січні–березні 2019р. на Сумщині вироблено 17,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 83,1 тис.т молока та 86,3 млн.шт яєць.  

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського, Тростянецького та Конотопського районів, які забезпечують понад 75% виробництва м’яса у загальному підсумку по області. Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Роменського, Конотопського, Тростянецького та Буринського районів. У І кварталі поточного року середній надій молока становив 1196 кг на одну корову.

Станом на 1 квітня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 152,4 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 75,2 тис.голів корів), 113,8 тис.голів свиней, 40,7 тис.голів овець та кіз, 4429,9 тис.голів свійської птиці.