У Сумах в День Державного Прапора юні українці засвоювали на практиці «Право на безпеку»

23 серпня в м. Суми працівники Служби порятунку долучились до фестивалю «#НаХвиліПрава». Даний проект організувало Головне територіальне управління юстиції в Сумській області разом з партнерами – Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Управління патрульної поліції в області, Управління молоді та спорту облдержадміністрації, Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Учасниками фестивалю стали понад 160 вихованців дитячого оздоровчого табору «Універ» Сумського державного університету. Загони «факультети» мандрували тематичними локаціями. У ігровій формі діти опановували знання про свої права та обов’язки, навчались поведінці та прийомам надання необхідної допомоги у різних життєвих ситуаціях, брали участь у спортивних змаганнях.

На майданчику рятувальників «Право на безпеку» хлопці та дівчатка віком від 8 до 17 років розширювали та закріплювали на практиці свої пізнання з безпеки життєдіяльності. Діти дізналися як треба поводитись під час екстремальних ситуацій. Фахівці рятувальної справи продемонстрували присутнім своє технічне оснащення та спеціальне обладнання, яке допомагає визволяти людей із різних небезпек.

Юні учасники не лише знайомилися зі специфікою діяльності Служби порятунку, а й мали можливість на деякий час відчути себе представниками професії відважних. Вони вдягали одяг вогнеборців, захисні апарати, що дозволяють рятувати людей та ліквідовувати пожежі у задимленій зоні.

Під наглядом професійних рятувальників струменем води з пожежного ствола приборкували умовне загоряння. Діти не приховували свого захоплення від великого пожежного МАЗа, тому кожен хотів обов’язково посидіти у його кабіні. У знак вдячності «червоний красень» проводжав кожну групу відвідувачів гучною сиреною.

Управління ДСНС України у Сумській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *