Зеленський повернув Саакашвілі громадянство

Зеленський повернув Саакашвілі громадянство

Президент повернув екс-губернатору Одеської області українське громадянство. Глава держави підписав відповідний указ.

Президент Володомир Зеленський виключив положення про втрату Михайла Саакашвілі громадянства України. Про це йдеться на сайті президента. 

“Внести до Указу президента України від 26 липня 2017 року №196 “Про припинення громадянства України Бондаревої Т., Корнійчук А.А., Коротецького Л.А. та інших осіб “зміну, виключивши положення про втрату Саакашвілі Міхеілом громадянства України”, – йдеться в указі. 

Відзначимо, що Саакашвілі вже подякував Зеленському за повернення громадянства. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. 

У документі також зазначається, що своїм указом Зеленський дозволяє прийняти до громадянства України осіб, що становлять державний інтерес для країни. Зокрема, в українське громадянство приймаються: 

  • Ахмаді Коларіджан Аболфазла, 1983 року народження, уродженець Ісламської Республіки Іран, який проживає в місті Києві;
  • Костиков Олександр Сергійович, 1997 року народження, уродженець Російської Федерації, який проживає в Донецькій області;
  • Самед-заде Емін Іззат огли, 1990 року народження, уродженець Азербайджанської Республіки, який проживає в місті Києві;
  • Тойгонбаєв Зіятдінбек Курманбекович, 1974 року народження, уродженця Киргизької Республіки, який проживає в Києві.

Також президент постановив прийняти до громадянства України як особу, яка має визначні заслуги перед Україною, Альтунсі Тамера Мохаммеда Маджеда, 1972 року народження, уродженця Сирійської Арабської Республіки, який проживає в Одесі.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США. 

У вересні того ж року політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. 

У лютому 2018 року Саакашвілі затримали у Києві і доставили літаком до Варшави.

Його прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *